Can't post photo's in post. Need help!

Discussion in 'Forum Related Issues' started by fpmich, Sep 22, 2013.

  1. fpmich

    fpmich Smoking Fanatic

    I'm still having trouble trying to get pics uploaded here. (Kind of frustrating, because I can't even post links to them from outside site.) Maybe when I hit 50 posts instead of 25, I'll be able to do it. That whole "photo embed" thing is very confusing, with no clear answers that I can find. I've read the "how to post pics", but just don't know what the requirements are to allow me to do it.

    I can seem to post attachments [ATTACHMENT=872]Beans-Taters.JPG (428k. JPG file)[/ATTACHMENT]
    but they show up a file, and need to be d/l & opened with a program on your own computer, rather than showing in the post itself..

    Can a Mod or Admin help out?

    Thanks
     
    Last edited: Sep 22, 2013
  2. s2k9k

    s2k9k AMNPS Test Group

    Frank, what browser are you using? There have been a lot of problems reported using Internet Explorer, though I haven't seen many lately. Most people using Google Chrome or Firefox have not had any problems. I can't look at anything in your account but an Admin should see this soon and take a look at it for you.
    Are you seeing the "Image" icon on the toolbar? (Just to the left of the attachment icon)

    There are no requirements for posting pictures. Our software will sometimes "hold" a post from a new member until a moderator can look at it but that doesn't stop you from posting a picture. This sounds like some other type of software issue and we will work on getting it resolved for you. I will keep my eye on this thread and if an Admin doesn't come along soon then I will send a PM to them to look at this.
     
  3. fpmich

    fpmich Smoking Fanatic

    Yes, I am seeing the image icon in toolbar. when using that to embed image in post is where I'me having trouble.

    I've tried with both IE as well as FireFox.  Same thing with both.  I'm uploading from home computer, not mobile.

    Thank you for your help.  I appreciate it.
     
  4. s2k9k

    s2k9k AMNPS Test Group

    I went ahead and sent a message to the Admin team to see if they have any suggestions.
     
  5. fpmich

    fpmich Smoking Fanatic

    Thank you.

    Also just letting admin techs know.

    I updated all window updates, IE updated and Firefox updates.  Also updated Java.

    Still getting same error message as before.  Hope this helps you with tracking the problem down.

    Thanks again for your efforts.
     
  6. dutch

    dutch Smoking Guru Staff Member Administrator Group Lead OTBS Member SMF Premier Member

    Frank-What error message are you getting? also bear in mind that if your photo's are too large, they won't upload to SMF.
     
  7. fpmich

    fpmich Smoking Fanatic

    I keep getting this message:

    Some images failed to upload:
    • Stack.JPG - An error occurred while uploading the file
    You can try re-selecting them and uploading again.

    the photo dpi size is 800 wide X 600 height

    file size range between 200 KB to 480 KB
     
  8. fpmich

    fpmich Smoking Fanatic

    OK.  I keeps getting weirder (to me anyway).

    If I upload my photo's to my own website, and then use the URL option to import them to this site, they will show up in the thread.

    Also even if I then remove same photo file from my own server, the pic is still stored by smf on their server and I can still use the photo.

    This is an awfully round about way to get my photo's into a forum thread, but I guess it's what I'll have to do until you guys find out what is going on with your program not allowing uploads direct from Desk PC.

    I'm glad I'm not running this forum platform.  Things like this can make you tear your hair out trying to find solutions.  And often times even the program supplier won't be of any help to you either.

    Good luck to the admins.  I wish you well on this glitch.

    I just discovered that the URL imbed will not work to upload for albums in profile.  There is no option but to upload from computer.
     
    Last edited: Sep 24, 2013
  9. fpmich

    fpmich Smoking Fanatic


    but
     
    Last edited: Nov 20, 2013
  10. fpmich

    fpmich Smoking Fanatic

    You can see pellicle here

     
  11. fpmich

    fpmich Smoking Fanatic

    Next days smoke results


     
  12. fpmich

    fpmich Smoking Fanatic

    I don't know why I have to post in this forum only to get a linked URL to show in post.  And then I have to go the forum I want to post in and choose it from recent photo's. 

    AND then sometimes like right now I can't even post them in here!  CRAZY!

    This ain't funny anymore guys.
     
  13. fpmich

    fpmich Smoking Fanatic

    Just letting moderators/owner know my problem MAY be solved now.

    It seems like my photo posting problems may be over.  It wasn't my browsers.  That didn't make a difference.

    I just today got cable internet.  I had DSL before.  Tonight I could both, upload photo files from computer, or using an URL.

    I hope it's not a fluke.
     
    Last edited: Nov 30, 2013
  14. boykjo

    boykjo SAUSAGE MAKER Staff Member Moderator Group Lead OTBS Member

    Cool Frank.. Glad you got it worked out.. Sorry I couldnt help.. i'm not a computer geek
     
  15. bmudd14474

    bmudd14474 Smoking Guru Staff Member Administrator Group Lead OTBS Member SMF Premier Member

    Awesome to hear. Let me know if you have any other problems.
     
  16. fpmich

    fpmich Smoking Fanatic

    Thanks,  I think I'm good to go now.

    I  just did another test and it uploaded it fine from computer.  I deleted test while still in preview.
     

Share This Page